Business Coaching

Business Coaching - Mire Jó, Mikor Használható?

A business coaching egy rendk√≠v√ľl sokr√©tŇĪen, sokoldal√ļan haszn√°lhat√≥ eszk√∂z az √ľzleti √©let vil√°g√°ban. Feladata, hogy az √ľzleti √©letben elŇĎfordul√≥ elakad√°sok, probl√©m√°k eset√©n hat√©kony megold√°st ny√ļjtson ‚Äď legyen sz√≥ a v√°llalkoz√≥i √©letrŇĎl, alkalmazottakr√≥l, vagy √ľzleti folyamatok sor√°n felmer√ľlŇĎ d√∂nt√©shozatalr√≥l. Milyen esetben lehet √©rdemes ig√©nybe venni a szolg√°ltat√°st, mit v√°rhatunk a megt√©r√ľl√©s ter√©n, milyen √°rakon dolgozik a legt√∂bb szakember Magyarorsz√°gon? √ćr√°sunkban √∂sszefoglaljuk a legfontosabb tudnival√≥kat a t√©m√°ban.

Mi√©rt van r√° sz√ľks√©g sokszor?

A BUSINESS COACH FELADATAIKONRK√ČT PROBL√ČM√ĀK√ĀRAK √ČS D√ćJAKA MUNKA FOLYAMATASZ√úKS√ČGES ALKALOMSZ√ĀMHAT√ČKONY SEG√ćTS√ČGNY√öJT√ĀS

Business Coaching - Mire Jó

Nagyon sokszor ker√ľlhet egy √ľzletember, c√©gvezetŇĎ, vagy v√°llalkoz√≥ olyan helyzetekbe, amikor felelŇĎss√©gteljes d√∂nt√©seket kellene meghoznia, de nem tudja, hogy pontosan mit kellene tennie. Mi lenne a lehetŇĎ legjobb l√©p√©s, mit lenne √©rdemes csin√°lni, ha egy alkalmazottal t√∂rt√©nŇĎ probl√©m√°r√≥l lenne sz√≥, vagy egy szervezeten bel√ľli √°talak√≠t√°ssal kellene megk√ľzdeni ‚Äď amely ak√°r t√∂bb -f√©le munkafolyamatot √©rint? Ha v√°llalkoz√≥k√©nt szeretn√©l elindulni, akkor honnan lesznek √ľgyfeleid, milyen tan√°csokat √©rdemes megfogadni, hogyan √©rdemes elindulni?

Egy √ľzleti √©letben j√°rtas szem√©ly sokszor rendk√≠v√ľl j√≥ ir√°nymutat√°st k√©pes ny√ļjtani abban az esetben, ha dilemm√°k el√© ker√ľl√ľnk. Fontos megjegyezni, hogy a coaching l√©nyege nem az, hogy konkr√©t tan√°csokkal szolg√°ljon a szakember ‚Äď sokkal ink√°bb a lehetŇĎs√©geink m√©rlegel√©s√©ben seg√≠t, az √ľzleti √©letben val√≥ j√°rtass√°g pedig az√©rt rendk√≠v√ľl hasznos az egy√ľttmŇĪk√∂d√©s sor√°n, mert √≠gy a coach hat√©konyan tud opci√≥kat ny√ļjtani arra vonatkoz√≥an, hogy mit kellene tenn√ľnk.

Milyen jellegŇĪ probl√©m√°kkal kereshet√ľnk meg egy business coach szakembert?

Rengeteg f√©le √ľzleti d√∂nt√©shozatalban ny√ļjthat hatalmas seg√≠ts√©get nek√ľnk, √≠me, n√©h√°ny olyan, amelyek nagyon gyakori k√©rd√©sek szoktak lenni megrendelŇĎi oldalon.

 • Kommunik√°ci√≥s technik√°k, hat√©konys√°g a partnereiddel √©s koll√©g√°iddal
 • Prezent√°ci√≥s k√©pess√©g √ľzleti elŇĎad√°sokon, agilis csapatok sor√°n
 • Alkalmazottak motiv√°l√°sa, jutalmaz√°sa a hat√©konys√°g elŇĎmozd√≠t√°sa √©rdek√©ben
 • V√°llalatir√°ny√≠t√°si rendszerek ismerete
 • Szervezetfejleszt√©si probl√©m√°k, k√©rd√©sek agilis m√≥dszertan
 • V√°llalkoz√°s ind√≠t√°sa, p√©ld√°ul, ha szeretn√©l √ľgyfeleket szerezni online sz√∂veg√≠r√≥k√©nt
 • Egy adott piaci szegmensen bel√ľl jelen l√©vŇĎ versenyben a legjobb l√©p√©s
 • K√ľl√∂nf√©le franchise √ľzletek
 • Network marketing √ľzlet√©p√≠t√©s, ipar√°g
 • Marketing folyamatok optimaliz√°l√°sa, √°tl√°t√°sa, ismerete

A business coach munk√°j√°ra legink√°bb az IT, √ľzleti √©s mŇĪszaki √©letben szokott sz√ľks√©g lenni, hiszen ezek azok a szegmensek, ahol kifejezetten nagy jelentŇĎs√©ge van a hat√©kony √ľzleti d√∂nt√©shozatalnak, de sokan mag√°nszem√©lyk√©nt, vagy v√°llalkoz√≥k√©nt keresnek maguknak t√°mogat√≥ partnert, aki seg√≠t nek√ľnk a d√∂nt√©shozatali neh√©zs√©gek √©s elakad√°sok k√∂zepette.

Konkrét példák a business coaching munkájára

Képen bemutatva

Milyen konkr√©t p√©ld√°kat tudn√°nk felhozni arra vonatkoz√≥an, hogy mire j√≥ a business coach? √ćme, n√©h√°ny p√©lda ‚Äď melyeken kereszt√ľl vil√°goss√° v√°lhat, hogy miben tudunk seg√≠ts√©get ny√ļjtani partnereinknek.

A projektvezetŇĎ nehezen fejezte ki mag√°t a csapatmegbesz√©l√©seken. A projektmenedzser nehezen fejezte ki mag√°t a t√∂bbiek elŇĎtt, amikor az agilis csapat elŇĎtt nap mint nap besz√©lnie kellett. Hogyan lehet magabiztosabban besz√©lni m√°sok elŇĎtt √ļgy, hogy ez ne v√°ltson ki belŇĎl√ľnk komoly stresszhat√°st?

A v√°llalkoz√≥ panaszkodott az√©rt, mert az alkalmazottai lust√°k. Eleinte nem volt probl√©ma, de az ut√≥bbi idŇĎben √ļgy √©rezte a fuvaroz√≥ c√©g vezetŇĎje, hogy nem igaz√°n motiv√°ltak az alkalmazottak, ennek k√∂sz√∂nhetŇĎen sokszor nem olyan minŇĎs√©gben t√∂rt√©nt a munkav√©gz√©s, ahogy kellett volna. Mit lehet ilyenkor tenni?

Bejelentkez√©s - ElsŇĎ Konzult√°ci√≥ Ingyenes

A k√∂z√©pvezetŇĎt nehezen fogadta el a csapata emberileg. Amikor a csapat rendes tagja volt, nem volt vele probl√©ma, viszont amikor kinevezt√©k ŇĎt k√∂z√©pvezetŇĎnek, akkor konfliktusba ker√ľlt t√∂bb emberrel, k√∂sz√∂nhetŇĎen annak, hogy a szakmai felk√©sz√ľlts√©ge mell√© m√©g nem volt meg a vezetŇĎi attitŇĪdje.

Az alkalmazott nem tudta, hogy ind√≠tson v√°llalkoz√°st. Az alkalmazottk√©nt dolgoz√≥ √ľgyfel√ľnk egy t√°ska web√°ruh√°zat szeretett volna elkezdeni √ľzemeltetni, viszont nem tudta, hogy mik√©pp kellene elind√≠tani az √ľzletet, mire van sz√ľks√©ge, hogyan √©p√ľl fel struktur√°lisan egy v√°llalkoz√°s.

A v√°llalkoz√≥ nem tudta beosztani az idej√©t. Soha nem maradt ideje sz√°mos fontos teendŇĎre, √©s a csal√°dj√°ra sem. Ez annak volt k√∂sz√∂nhetŇĎ, hogy nem megfelelŇĎ hat√©konys√°ggal v√©gezte a mindennapi teendŇĎit.

Egy v√°llalat √°t akarta alak√≠tani a term√©kportf√≥li√≥j√°t. Ez egy nagyon kock√°zatos d√∂nt√©s, hiszen ak√°r a megl√©vŇĎ v√°s√°rl√≥k nagy r√©sz√©nek az elveszt√©s√©hez is vezethet, vagy az √ľzleti forgalom visszaes√©s√©hez.

Amint l√°thatjuk, a business coaching sz√°mos esetben haszn√°lhat√≥ hat√©konyan. AlapvetŇĎen nem a mindennapi manu√°lis teendŇĎk megold√°s√°val foglalkozik ‚Äď hanem sokszor a kifejezetten nehezen meghozhat√≥, fajs√ļlyos d√∂nt√©sek meghozatal√°val. √Črdemes megjegyezni, hogy hasonl√≥ d√∂nt√©sek t√°mogat√°sa sor√°n elengedhetetlen az, hogy a seg√≠tŇĎ szem√©ly rendelkezzen a megfelelŇĎ r√°l√°t√°ssal az √ľzleti, v√°llalkoz√≥i √©let valamennyire szegmens√©re.

Mi az, ami nem a szakember hatáskörébe tartozik?

Legyen sz√≥ b√°rmilyen ter√ľlet szak√©rtŇĎj√©rŇĎl‚Äď vannak olyan k√©rd√©sek, probl√©m√°k, amelyekkel m√°r nem az ŇĎ kompetenci√°ja foglalkozni. Melyek lenn√©nek ezek? √ćme, n√©h√°ny ezek k√∂z√ľl ‚Äď amikor nem a business coach munk√°j√°ra lesz sz√ľks√©g√ľnk.

Rendk√≠v√ľl specifikus szakmai k√©rd√©sek. Amennyiben arra lenn√©l k√≠v√°ncsi, hogy egy Facebook oldalon melyik be√°ll√≠t√°s lenne a legjobb, ha azt szeretn√©nk, hogy a hirdet√©seink igaz√°n hat√©konyan mŇĪk√∂djenek, akkor √©rdemes ezzel a feladattal egy PPC kamp√°nymenedzsert megkeresni, hiszen ŇĎ az, aki ennek a szŇĪk szakter√ľletnek az igaz√°n kiemelkedŇĎ szak√©rtŇĎje.

Jogi probl√©m√°k. Ha az lenne a k√©rd√©s, hogy egy bonyolult, specifikus v√°llalati folyamat jogszerŇĪ-e, akkor √©rdemes lehet a v√°llalati jog√°szhoz fordulni a k√©rd√©ssel, ha az √ľzleti folyamat √°ttekint√©s√©re lenn√©nk k√≠v√°ncsiak, akkor az √ľzleti coach rendk√≠v√ľl nagy seg√≠ts√©get lehet k√©pes ny√ļjtani.

Munkat√°rsakkal val√≥ kapcsolattart√°s. A munkat√°rsakkal nem a coachnak kell kommunik√°lnia, f√ľggetlen√ľl att√≥l, hogy milyen probl√©m√°k mer√ľlnek fel vel√ľk kapcsolatban. Ez mindig a kapcsolattart√≥ szem√©ly, valamint a megfelelŇĎ szem√©ly hat√°sk√∂re.

A c√©gvezet√©s ir√°ny√≠t√°sa. Nem az √ľzleti coach dolga, hogy ir√°ny√≠tsa a c√©get, vagy hogy belesz√≥ljon abba, hogy kinek mit kellene csin√°lnia, ŇĎ seg√≠t megtal√°lni a megfelelŇĎ m√≥dszert √©s technik√°kat, melyek seg√≠thetnek nek√ľnk.

A coaching nem konrk√©t tan√°csad√°s, viszont seg√≠t abban, hogy hat√©konyabb√° v√°lj az √©let √ľzleti ter√ľlet√©n, k√∂sz√∂nhetŇĎen a k√ľl√∂nleges szeml√©letnek.

Business coaching √°rak

Üzleti tanácsadás, coaching közben

Magyarorsz√°gon nagy sz√≥r√°st mutatnak a k√ľl√∂nf√©le szakemberek √°rai. Nagyon fontos meggondolni, hogy milyen h√°tt√©rrel rendelkezik az illetŇĎ? Hatalmas a t√ļlk√≠n√°lat, √©s sokszor neh√©z eld√∂nteni, hogy ki lenne az ide√°lis partner sz√°munkra.

Amennyiben egy volt felsŇĎvezetŇĎ munk√°j√°t szeretn√©nk ig√©nybe venni, az √©rtelemszerŇĪen t√∂bbe fog ker√ľlni, mintha egy olyan emberrel szeretn√©nk egy√ľtt dolgozni, aki val√≥j√°ban soha nem dolgozott multinacion√°lis c√©gekn√©l. Az √°r mellett mindig √©rdemes r√°k√©rdezni az adott szem√©ly szakmai m√ļltj√°ra √©s referenci√°ira is.

√Āltal√°noss√°gban v√©ve kijelenthetŇĎ, hogy egy √ľzleti coach k√∂r√ľlbel√ľl 20-30.000 Ft-os √≥rab√©rben dolgozik.

Hogyan dolgozunk partnereinkkel?

Mivel rendk√≠v√ľl fontosnak tartjuk a megfelelŇĎen sz√≠nvonalas szolg√°ltat√°st, ez√©rt online v√°llalunk √ļj klienseket. Ennek oka, hogy v√©lem√©ny√ľnk szerint a k√∂z√∂s online munka hat√©konyabb, k√∂sz√∂nhetŇĎen annak, hogy a szakember k√∂nnyebben tudja haszn√°lni ilyen form√°n seg√≠tŇĎ eszk√∂zt√°r√°t.

Rendk√≠v√ľl fontosnak tartjuk a bizalmas l√©gk√∂rt, a meg√©rtŇĎ, maxim√°lis odafigyel√©st, valamint azt, hogy a k√∂z√∂s √ľl√©sek sor√°n hat√©kony fejlŇĎd√©s, tanul√°s val√≥suljon meg. Rendszerint nem csup√°n az adott probl√©ma megold√°s√°ra f√≥kusz√°lunk ‚Äď egy olyan szeml√©letet pr√≥b√°lunk meg √°tadni, amely a k√©sŇĎbbiek sor√°n is seg√≠ti √ľgyfeleinket a hat√©kony d√∂nt√©shozatalban.

Az elsŇĎ konzult√°ci√≥ minden esetben ingyenes‚Äď itt az ig√©nyek felm√©r√©s√©re ker√ľl sor, ut√°na rendszerint heti 1-2 alkalommal folynak a k√∂z√∂s √ľl√©sek, minden esetben addig, ameddig a kliens √ļgy √©rzi, hogy sz√ľks√©ge van a k√∂z√∂s munk√°ra. A business coaching sor√°n t√∂bbnyire 5-10 k√∂z√∂s alkalomra van sz√ľks√©g ahhoz, hogy l√°tv√°nyos javul√°s legyen el√©rhetŇĎ a felmer√ľlŇĎ probl√©m√°k tekintet√©ben.

√Āltal√°ban h√°ny k√∂z√∂s √ľl√©sre van sz√ľks√©g az eredm√©nyek el√©r√©s√©hez?

Nincs k√©t egyforma kliens, megb√≠z√≥ √©s megrendelŇĎ. Mindig a specifikus probl√©ma neh√©zs√©ge, fenn√°ll√°sa, valamint a probl√©m√°k komplexit√°sa d√∂nti el, hogy mennyi √ľl√©sre lesz sz√ľks√©g, √°ltal√°ban 5-10 alkalom lesz sz√ľks√©ges ha szeretn√©nk az adott ter√ľleten l√°tv√°nyos javul√°st lehessen el√©rni.

Mi√©rt dolgozz egy√ľtt a csapatunkkal?

Mindig az a legfontosabb, hogy a megfelelŇĎ √ľzleti partnert tal√°ld meg, b√°rmilyen feladatr√≥l legyen sz√≥. A szakmai megfelelŇĎs√©g √©s felk√©sz√ľlts√©g mellett az is rendk√≠v√ľl fontos, hogy a k√©t f√©l megtal√°lja a k√∂z√∂s √∂sszhangot. Ami√©rt √ļgy gondoljuk, hogy ide√°lisak lehet√ľnk arra, hogy business coachk√©nt t√°mogat√°st ny√ļjtsunk Neked:

 • Csapatunk t√∂bb coach szem√©lybŇĎl √°ll, akik elt√©rŇĎ h√°tt√©rrel rendelkeznek, ennek k√∂sz√∂nhetŇĎen mindig tudunk megfelelŇĎ szakembert javasolni a k√∂z√∂s munk√°ra
 • Az elsŇĎ alkalom, amely egy r√∂vid felm√©rŇĎ elbesz√©lget√©s, teljesen ingyenesen vehetŇĎ ig√©nybe, hogy eld√∂ntsd, vel√ľnk szeretn√©l-e egy√ľttmŇĪk√∂dni
 • Hat√©kony, letesztelt m√≥dszerekkel seg√≠tj√ľk klienseinket, melyek t√©nylegesen j√≥l bev√°ltak √©s sz√°mos visszajelz√©s alapj√°n j√≥l alkalmazhat√≥ak
 • Nincs minim√°lisan ig√©nybe vehetŇĎ alkalomsz√°m, mindenki addig dolgozik vel√ľnk egy√ľtt, am√≠g √ļgy √©rzi, hogy neki meg√©ri

Bejelentkez√©s - ElsŇĎ Konzult√°ci√≥ Ingyenes

√úgyfeleink mondt√°k

Mit mondtak rólunk klienseink?

Sz√°mtalan olyan c√©gvezetŇĎvel, v√°llalkoz√≥val, valamint mag√°nszem√©llyel dolgozunk egy√ľtt, akik visszat√©rŇĎ √ľgyfeleinkk√© v√°ltak, √©s maxim√°lisan el√©gedettek voltak a teljes√≠tm√©ny√ľnkkel.

Ingyenes elsŇĎ konzult√°ci√≥!

Bejelentkez√©s - ingyenes elsŇĎ konzult√°ci√≥. 24 √≥r√°n bel√ľl v√°laszolunk, 48 √≥r√°n bel√ľl tudunk fogadni.

Copyright ©2024 - 360 Coaching - Minden jog fenntartva!